Vereniging

imagesHistorie

De betrokkenheid met de Officiersmess d'Alsace gaf de mogelijkheid om in de regio Maastricht 'saamhorigheidscontacten' te onderhouden tussen de krijgsmacht en de burgerij.

De Garnizoenscommandant / Provinciaal Militair Commandant nodigde hiervoor militaire- en civiele autoriteiten uit in de Officiersmess, in principe op de eerste vrijdag van de maand, voor het zogenaamde Civiel Militaire Contact (CIMIC).

Bij het verdwijnen van de Garnizoenscommandant en Provinciaal Militair Commandant heeft de Regionaal Militair Commandant Zuid deze traditie voortgezet.

De Officiersvereniging Maastricht (OVM) ziet het dan ook als haar taak om, in samenwerking met de militaire autoriteiten, de contacten tussen de militairen in Limburg en de Zuid-Limburgse burgerij voort te zetten.

Het gebouw van de toenmalige Mess aan het Koningin Emmaplein heeft een andere bestemming gekregen. De Officiersvereniging Maastricht houdt haar maandelijkse Socials meestal in het gebouw van de Maastrichtse Dienstdoende Stadsschutterij aan de Brusselsestraat.

In 1995 is de Officiersvereniging, als voortzetting van de toenmalige mess, wederopgericht en bestaat dus inmiddels al weer meer dan 20 jaar. De vereniging telt ruim 70 leden uit alle krijgsmachtdelen en kent zelfs buitenlandse officieren onder haar leden.

Nieuws

COVID-19

Als gevolg van de door onze Minister President opgelegde beperkende maatregelen ten aanzien van COVID-19 heeft het bestuur moeten besluiten onze traditionele jaarafsluiting met een sfeervol KerstDinerDansant niet te laten doorgaan. Het bestuur vindt dit bijzonder jammer maar, met het oog op de gezondheid van onze leden, donateurs en hun familie, bleek dit de enige verantwoorde keuze...

MEER NIEUWS

ACTIVITEITEN EN AGENDA

agenda

Hier worden activiteiten en de agenda van de Officiersvereniging Maastricht getoond.

2020

Vr 06 nov: Social + Lezing *CANCELLED
Zo 13 dec: Kerst Diner met muzikale omlijsting

*Spreker en onderwerp zullen t.z.t. bekend gesteld worden.

2021

Vr 8 jan Nieuwjaarsborrel / cancelled
Vr 5 feb Borrel met lezing dapperheidsonderscheiding
Zo 7 mrt Koffie, vlaai en lezing over Indie
Vr 9 apr ALV combinatie digitaal en borrel
Ma 26 apr Koningsdiner
Di 4 mei Dodenherdenking
Wo 5 mei Bevrijdingsdag
Vr 7 mei Bezoek Bronbeek
Vr 4 juni Wijnproeverij Apostelhoeve
Vr 2 juli BBQ
Vr 6 aug Borrel
Vr 3 sep Borrel met lezing US DEFAT
Vr 1 okt Borrel
Vr 5 nov Indonesische maaltijd
Zo 12 dec Kerstdiner

*Bovenstaande agenda wordt per kwartaal bezien en indien nodig aangepast

Leden

inloggen

Sommige informatie is alleen voor leden van de vereniging bestemd. Wanneer u ingelogd bent kunt u de nieuwsbrieven, de stukken voor de ledenvergadering en de fotogallerijen bekijken en downloaden.

Met onderstaande button kunnen leden inloggen in het intranet d.m.v. gebruikersnaam en wachtwoord.

Top