Openbare beëdiging van nieuwe militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers

Op de Markt in Kerkrade legden op 15 november de nieuwe Limburgse Jagers de eed of belofte af op hun regimentsvaandel. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling. Het in carré opgestelde bataljon werd geflankeerd door een Boxer rupspantserwagen en twee Fennek wielpantserwagens. Voorafgaand aan de beëdiging hield burgemeester Jos Som, gastheer van deze openbare ceremonie, een toespraak. Voor de huidige commandant van het bataljon, luitenant-kolonel Ralf Goossens, was het de eerste keer dat hij een beëdiging leidde. Bijzonder is dat tijdens de ceremonie ook een plaquette door de bataljonscommandant overhandigd werd aan de Gemeente Kerkrade. Deze plaquette werd aangeboden als erkenning voor de 50-jarige partnerschap tussen Kerkrade en het bataljon Limburgse Jagers. Met deze openbare beëdiging wil het Regiment Limburgse Jagers de verbondenheid met de Gemeente Kerkrade onderstrepen.

COVID-19

Als gevolg van de door onze Minister President opgelegde beperkende maatregelen ten aanzien van COVID-19 heeft het bestuur moeten besluiten onze traditionele jaarafsluiting met een sfeervol KerstDinerDansant niet te laten doorgaan. Het bestuur vindt dit bijzonder jammer maar, met het oog op de gezondheid van onze leden, donateurs en hun familie, bleek dit de enige verantwoorde keuze...