Monument Limburgse Jagers onthult in Oirschot

De 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en het Regiment Limburgse Jagers bebben sinds 29 juni weer een vaste gedenkplaats in Oirschot, waar jaarlijks alle gesneuvelde collega’s worden herdacht. Al 10 jaar is de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne de thuisbasis van de Limburgse Jagers. De militairen vechten voor vrede en vrijheid overal ter wereld, maar ook in Nederland beschermen ze onze burgers met nationale inzet. Oirschot is dan een veilige thuishaven waar de mannen en vrouwen van de Limburgse Jagers zich voorbereiden en weer thuiskomen. Het spreekt dan ook voor zich dat thuis in Oirschot het monument, met daarop de namen van hun gevallen kameraden, staat. Bijzonder bij de onthulling van het monument is dat de grond waarop het monument staat hoogstwaarschijnlijk Limburgs grondgebied wordt. Om de nauwe band tussen de provincie Limburg en de Limburgse Jagers te benadrukken heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Limburg, de heer Theo Bovens, samen met Brigadegeneraal Querido het monument onthuld en ter herdenking aan de gesneuvelden een krans gelegd bij het monument. Ook hees de gouverneur samen met Bataljonscommandant, overste Jansen, de vlag van 42BLJ. Dezelfde dag organiseerde de Vereniging Veteranen Regiment Limburgse Jagers een reünie voor onder andere alle mensen die ooit uitgezonden zijn geweest onder de vleugels van het bataljon. Een fotoreportage over de reünie en onthulling staat HIER.

Nieuws

COVID-19

Als gevolg van de door onze Minister President opgelegde beperkende maatregelen ten aanzien van COVID-19 heeft het bestuur moeten besluiten onze traditionele jaarafsluiting met een sfeervol KerstDinerDansant niet te laten doorgaan. Het bestuur vindt dit bijzonder jammer maar, met het oog op de gezondheid van onze leden, donateurs en hun familie, bleek dit de enige verantwoorde keuze...

MEER NIEUWS

ACTIVITEITEN EN AGENDA

agenda

Hier worden activiteiten en de agenda van de Officiersvereniging Maastricht getoond.

2020

Vr 06 nov: Social + Lezing *CANCELLED
Zo 13 dec: Kerst Diner met muzikale omlijsting

*Spreker en onderwerp zullen t.z.t. bekend gesteld worden.

2021

Vr 8 jan Nieuwjaarsborrel / cancelled
Vr 5 feb Borrel met lezing dapperheidsonderscheiding
Zo 7 mrt Koffie, vlaai en lezing over Indie
Vr 9 apr ALV combinatie digitaal en borrel
Ma 26 apr Koningsdiner
Di 4 mei Dodenherdenking
Wo 5 mei Bevrijdingsdag
Vr 7 mei Bezoek Bronbeek
Vr 4 juni Wijnproeverij Apostelhoeve
Vr 2 juli BBQ
Vr 6 aug Borrel
Vr 3 sep Borrel met lezing US DEFAT
Vr 1 okt Borrel
Vr 5 nov Indonesische maaltijd
Zo 12 dec Kerstdiner

*Bovenstaande agenda wordt per kwartaal bezien en indien nodig aangepast

Leden

inloggen

Sommige informatie is alleen voor leden van de vereniging bestemd. Wanneer u ingelogd bent kunt u de nieuwsbrieven, de stukken voor de ledenvergadering en de fotogallerijen bekijken en downloaden.

Met onderstaande button kunnen leden inloggen in het intranet d.m.v. gebruikersnaam en wachtwoord.

Top